چهارشنبه، 12 بهمن 1401
احداث مجتمع پتروشیمی سراج گستران رجال

احداث مجتمع پتروشیمی سراج گستران رجال

کارفرما
شرکت پتروشیمی سراج گستران رجال
مشاور
شرکت مهندسی پتروپالایش
نظارت مقیم
شرکت مهندسی تبیان راهبرد پارسی
پیمانکار
شرکت پترو فن دی پارسیان
نوع شمع‌ها
بتنی درجاریز بتنی و پیش‌ساخته
خدمات ارائه شده
  • نظارت عالی بر ساخت و کوبش شمع‌های بتنی پیش‌ساخته
  • نظارت عالی بر اجرای شمع‌های بتنی درجاریز
  • آزمایش بارگذاری دینامیکی (PDA) شمع‌ بتنی پیش‌ساخته
  • آزمایش بارگذاری دینامیکی (PDA) شمع‌ بتنی درجاریز
  • آزمایش سلامت شمع (PIT)
شرکت پتروشیمی رجال برای تولید محصول پلی‌پروپیلن تصمیم به احداث مجتمع پتروشیمی سراج گستران رجال به عنوان زیر مجموعه خود گرفت. با توجه به شرایط ژئوتکنیکی منطقه و سوابق موجود، نقاطی برای اجرای شمع‌های آزمایشی در سایت جدید تعیین و شمع‌ها اجرا و آزمایش گردید. مشاور ایرسا از اوایل سال 1399 با آزمایش بارگذاری دینامیک شمع‌های آزمایشی به این پروژه ورود پیدا کرد. گزارش‌ها و مشاوره‌های تخصصی ایرسا در جهت بهینه نمودن طراحی شمع‌های پروژه مورد استفاده طراح محترم قرار گرفت.
با نظر به شرایط خاص ژئوتکنیکی و تنوع سازه‌های این پروژه، در ابتدای سال 1400 از شرکت ایرسا دعوت شد تا در کلیه امور مربوط به کنترل طراحی، کنترل کیفی و آزمایش شمع‌ها به عنوان مشاور کارفرما فعالیت نماید.
مشاور ایرسا نظارت عالی بر ساخت و اجرای شمع‌های بتنی درجاریز و پیش‌ساخته پروژه را از اوایل سال 1400 بر عهده گرفت.
در ابتدای امر پس از بررسی کلیه مدارک فنی پروژه، اسناد طراحی و اطلاعات مربوط به شمع‌های اجرا‌شده، دستورالعمل‌های مجزایی را برای نظارت بر عملیات ساخت و کوبش شمع‌های پیش‌ساخته و نیز حفاری و بتن‌ریزی شمع‌های درجاریز پروژه تدوین نموده و در اختیار دستگاه نظارت مقیم قرار داده شد. کارشناسان این شرکت ضمن بازدیدهای منظم هفتگی از سایت، کلیه اطلاعات فنی مرتبط با ساخت و اجرای شمع‌ها را جمع‌آوری نموده و همزمان با پیشرفت پروژه مورد بررسی قرار می‌دادند. مجموعه داده‌های جمع‌آوری‌شده به این مشاور امکان می‌داد تا ضمن اصلاح روندهای اجرایی و اطمینان از کیفیت شمع‌ها، پاسخگوی سوالات فنی کارفرما و ارائه‌دهنده راه‌حل‌های مناسب برای بهبود کیفی، صرفه‌جویی اقتصادی یا شرایط پیش‌بینی‌نشده باشد. همچنین در راستای تدقیق طراحی شمع‌ها در محل هر سازه، تعداد، طول، ابعاد و موقعیت شمع‌های آزمایشی مناسب برای آن سازه توسط این شرکت پیشنهاد می‌شد تا تعداد و عمق شمع‌های اصلی متناسب با شرایط واقعی زمین در محل هر سازه در اقتصادی‌ترین حالت ممکن تعیین گردد. در ادامه، آزمایش‌های مناسب همزمان با اجرای شمع‌های اصلی هر سازه توسط مشاور ایرسا پیشنهاد می‌گردید تا از کیفیت شمع‌ها و دستیابی به اهداف طراحی اطمینان حاصل گردد. در این پروژه طی مدت 12 ماه حدود 2000 نقطه شمع بتنی کوبشی پیش‌ساخته و حدود 110 نقطه شمع درجاریز در محل 13 سازه مختلف تحت نظارت عالیه این شرکت اجرا شدند. همچنین طی این مدت 88 آزمایش بارگذاری دینامیکی PDA بر روی شمع‌های کوبشی و درجاریز انجام گرفته و سلامت سازه‌ای 25 شمع نیز از طریق آزمایش PIT مورد ارزیابی قرار گرفته و از نتایج آنها در بهبود طراحی و اجرای شمع‌ها بهره گرفته شد.
در مجموع، این پروژه یکی از تجربه‌های موفق در بکارگیری مشاور تخصصی شمع در راستای کاهش هزینه‌ها و بهبود کیفی ساخت و اجرای شمع‌ها، این المان سازه‌ای گران قیمت در ایران می‌باشد.